Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 14 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Průmyslová pekárna Herold Brno
Valachová, Magdaléna ; Suchánek,, Petr (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Kolář, Radim (vedoucí práce)
Cieľom práce bolo navrhnutie novostavby priemyselnej pekárne pre firmu Herold v Brne, v časti Horné Heršpice. Hlavnou objemovou myšlienkou je striedanie vyšších a nižších hmôt. Objekt sa skladá z administratívy, expedície a hlavnej výroby. Vjazd do areálu je umožnený z ulice K terminálu, a z tejto ulice je rovnako zabezpečený aj vstup pre peších, ktorý je nekonfliktný s vjazdom. Vjazd je určený pre osobné autá, dodávky expedície ale aj dodávky zásob. Administratívna časť objektu je riešená bezbariérovo. Najväčšia časť objektu je výroba, ktorá sa rozkladá na 1000 m2 . Výroba sa rozdeľuje na tri časti podľa druhu výrobku, a tieto jednotlivé časti sú prepojené koridormi, ktoré zároveň slúžia ako svetlíky a presvetľujú celú výrobu. Rovnako sa pomocou koridorov môžu zamestnanci a tovar jednoducho presúvať do expedície. Expedícia je rozdelená na technické zázemie a sklady podľa potreby. Taktiež sa tu nachádza šesť expedičných boxov. Dôležitou požiadavkou bola variabilita priestoru, preto je v objekte zvolený skeletový nosný systém.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Soška, Jakub ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem této práce je zhotovení projektové dokumentace, která se skládá z dokumentace pro stavební povolení v měřítku 1:100 a dokumentace pro provedení stavby v měřítku 1:50. Práce vychází z architektonické studie zpracované v předmětu AG35. Předmětem bakalářské práce je řešení novostavby průmyslové pekárny Herold v Brně v Horních Heršpicích na ulici K Terminálu. Součástí řešení je jak samotný průmyslový objekt, tak přilehlé okolí. Základní ideou bylo rozčlenění tří základních podélných hmot na menší části. Ty vytvářejí dojem stavby poskládané z jednotlivých bloků. Bloky jsou od sebe odděleny úzkou uličkou, která je v místě střechy zapuštěná do hmoty bloků. Celkový průmyslový vzhled pekárny je podpořen i použitím kazetového fasádního systému na čela bloků.
Industrial bakery Herold Brno
Korpášová, Natália ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
The aim of this bachelor thesis is to design a new Industrial bakery Herold in Brno in the current location of a brownfield in Horní Heršpice, Brno. The project is based on a study of the Industrial bakery Herold Brno v the subject named AG 035. The aim of this work is a formation of a new architectural and urban concept thanks to which the nowadays unused property is put to use and creates a new pleasant workplace for the employees. In the surrounding areas, mostly heavy industrial buildings and factories can be found. The industrial bakery is used for production of quality pastry, bread, rolls, regular pastry and their distribution Conceptually, the Industrial bakery is based on/linking the production, people and nature. Newly built bakery consists of three masses, which are interconnected by corridors. The whole idea is based on the zoning of Horní Heršpice into two parts of industrial production and residential district. Administrative facilities are represented by the residential district. In addition, the two industrial parts are consisting of production halls and goods despatch. Functional parts are connected by glass corridors. The main element of the property is the continual atrium by which the production halls as well as administrative sections are separated from the storage. The building is single-floored, however, it has different light and construction heights. The mass composition is accompanied by three granaries. The aim is to focus the attention on the nature and to create enjoyable workplace for the members of staff. Therefore, the façade of the building is built with the use of glass façade panels with built-in expanded metal. Thanks to the glass façade a natural shielding is created as well as direct sunlight penetration is prevented. Moreover, a pleasant light dispersion is achieved. The structure creates the impression of a closed structure that reflects its surroundings and the urban green areas. In addition, the big mass construction is
Průmyslová pekárna Herold
Kręželoková, Tereza ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo navrhnout novostavbu průmyslové pekárny pro společnost Herold Brno. Projekt vychází z architektonické studie, zpracované v rámci předmětu AG035 Ateliér architektonické tvorby v 3. ročníku bakalářského studia. Pozemek, určený pro návrh, se nachází v Brně, v katastrálním území Horních Heršpic. Jedná se o průmyslovou část města, okolní zástavba je z velké části tvořena halovými objekty (výrobní haly, velkosklady), směrem k centru je obytná zástavba a stavby občanské vybavenosti. Parcela je momentálně evidována jako brownfield a je určena k zástavbě pro výrobu. Pozemek je napojen na ulici K Terminálu, je v mírně svažitém terénu. Navržený objekt navazuje svým tvarovým řešením na lichoběžníkový tvar pozemku. Objekt tvoří tři vzájemně propojené hmoty, každá z nich plní jinou funkci. V první z nich se nachází vstupní část, prodejna pečiva, šatny a hygienická zařízení pro zaměstnance, na ni je uložena druhá hmota, která má mírně převýšený tvar, zde se nachází administrativa, v zadní části pozemku je třetí – největší hmota, ve kterém se nachází výrobní hala, prostory pro skladování a expedici. Celý objekt má industriální charakter, který vychází z charakteru a účelu stavby. Hlavním materiálem je beton, který je použitý v interiéru, i v exteriéru. Fasáda je tvořena pohledovým betonem, v interiéru je použita betonová stěrka. Monolitická hmota je přerušena černými kovovými prvky, jako jsou rámy oken nebo zábradlí, a odlehčená prosklenými plochami. Důležitým prvkem je také venkovní atrium, navržené mezi výrobní a vstupní části, které má zajistit větší kvalitu pracovního prostředí pro zaměstnance výroby. Před vstupem do objektu se nachází exteriérové schodiště a bezbariérová rampa. Celý objekt je řešen bezbariérově.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Pohludka, Jan ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Náplní bakalářské práce bylo vypracování navazujících stupňů projektové dokumentace ke studii novostavby objektu průmyslové Pekárny Herold v Brně Horních Heršpicích, kterou jsem navrhl v předmětu AG35. Společnost Herold se zabývá výrobou mlýnských a pekárenských produktů od roku 1993 a stala se významným regionálním dodavatelem. Vybudování nového objektu průmyslové pekárny v Brně – Heršpicích zajistí společnosti rozšíření výrobní kapacity a svým umístěním se přiblíží k oblasti nejrozsáhlejšího odbytu. Firma Herold bude využívat halu pro výrobu pečiva – chleba, rohlíky a běžné pečivo. Výroba bude probíhat ve 3 směnách, přičemž nejpočetnější bude ta noční. V objektu bude administrativní část zabezpečující celkovou organizaci a chod společnosti. Navrženou stavbou je průmyslový objekt s půdorysnými rozměry cca 84 x 32 m. Návrh respektuje místo stavby a její blízké okolí. Ze tří světových stran je obklopena nezajímavou průmyslovou zástavbou, ale čtvrtá severní strana je vhodně orientována směrem k obytné zástavbě v pozadí se siluetou Petrova nebo Špilberku. Proto byla stavbě přisouzena orientace k severní straně. Kompozičně se hmota pekárny skládá ze dvou kubických objemů, vyššího a nižšího, podle potřebné světlé výšky vnitřních prostorů. Forma je podřazena funkci a ve výsledku by měla být maximálně minimalistická bez doplňkových hmot. V návrhu je primární udržet čitelnost a srozumitelnost přizpůsobenou lidskému měřítku. Funkční architektura by měla jasně ukazovat, kde se do ní vstupuje a kde je naopak vstup zakázán. Měla by reflektovat současnou dobu, genius loci místa, ale také prodávat svého provozovatele, který kvalitou návrhu reprezentuje značku. Proto není pekárna Herold uzavřená za plotem. Naopak před ní bude rozsáhlá travnatá plocha, ze které bude pekárna vystupovat. Upřednostnění funkčního provozu, ale i architektonické prvky (pásová okna, skleněná fasáda, kontakt s přírodou, plochá střecha, apod.) odkazují k funkcionalistické tradici Brna.
Průmyslová pekárna Herold
Lednická, Barbora ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo vypracovat projektovou dokumentaci ke studii objektu průmyslové pekárny Herold v Brně. Pekárna má sídlo ve Slavkově u Brna a vybudováním nového objektu rozšíří výrobní kapacity a přiblíží se tak místu největšímu odbytu. Bakalářská práce obsahuje dokumentaci pro stavební povolení a prováděcí dokumentaci. Průmyslová pekárna Herold se nachází v Brně Horních Heršpicích. Novostavba je složena ze dvou na sebe kolmých objektů. Jeden objekt patří samotné výrobě rohlíků, chleba a drobného pečiva, v druhém objektu se pak nachází jak administrativa, tak sociální zázemí a šatny pro zaměstnance výroby. V okolí budovy byly řešeny manipulační a parkovací plochy, ale taky zpevněné plochy pro pěší a zeleň.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Šebela, Vojtěch ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Téma bakalářské práce vychází z projektu, který byl zpracován v rámci předmětu AG035 Ateliér architektonické tvorby v 6. semestru bakalářského studia. Navrhovanou stavbou je výrobní objekt průmyslové pekárny pro firmu Herold, která chce svou výrobu více přiblížit k městu Brnu. Pozemek byl vybrán v lokalitě Horní Heršpice, na místě nevyužívaného průmyslového areálu tvořícího brownfield. Okolí je z části tvořeno průmyslovou zónou, plynule navazující na rezidenční zástavbu. Přístupová komunikace zvaná „K terminálu“ je zároveň dopravní tepnou kontejnerové přepravy pro nedaleké překladiště. Navrhovaný objekt se dělí na dvě hlavní části. Dominantní a jednodušší objem tvoří výrobní hala, jejíž dispozice zabezpečuje plynulý chod výrobního procesu. K ní přiléhá drobnější a členitější administrativní objekt se zázemím pro pracovníky. Snahou bylo respektování hranic pozemku, na jejichž směry komplex svým tvaroslovím reaguje. To by mělo do jinak chaotické zástavby vnést řád a plnohodnotně ji doplnit. Mezi výrobní halou a administrativní budovou, která lemuje hlavní ulici, je polouzavřené atrium tvořící klidovou zónu, kde jsou orientovány kanceláře a denní místnost. Kolem objektu je obslužná komunikace pro logistickou dopravu a parkování zaměstnanců. Nosná konstrukce je v celém objektu na principu ocelové rámové soustavy, doplněné podélným ztužením. Ta bude zakryta jednoplášťovou pochozí střechou na nosném trapézovém plechu. Většina jejich prvků bude v interiéru přiznaná a její modulace se bude projevovat i v exteriéru. Opláštění bude provedeno panely Kingspan v barvě bílé na administrativním objektu a v barvě tmavě šedé na objektu výrobním. Pro zjemnění formy kancelářské části, zaujímají většinu plochy pláště okenní výplně ze sklobetonových tvarovek vytvářejících lidské měřítko, před naopak nadlidským měřítkem objemu výroby. Interiér bude prosvětlený a vzdušný, pro pozitivní vliv na pracovníky. Na nároží se bude dále nacházet schodiště vedoucí na střešní terasu.
Průmyslová pekárna Herold
Lednická, Barbora ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo vypracovat projektovou dokumentaci ke studii objektu průmyslové pekárny Herold v Brně. Pekárna má sídlo ve Slavkově u Brna a vybudováním nového objektu rozšíří výrobní kapacity a přiblíží se tak místu největšímu odbytu. Bakalářská práce obsahuje dokumentaci pro stavební povolení a prováděcí dokumentaci. Průmyslová pekárna Herold se nachází v Brně Horních Heršpicích. Novostavba je složena ze dvou na sebe kolmých objektů. Jeden objekt patří samotné výrobě rohlíků, chleba a drobného pečiva, v druhém objektu se pak nachází jak administrativa, tak sociální zázemí a šatny pro zaměstnance výroby. V okolí budovy byly řešeny manipulační a parkovací plochy, ale taky zpevněné plochy pro pěší a zeleň.
Průmyslová pekárna Herold
Kręželoková, Tereza ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo navrhnout novostavbu průmyslové pekárny pro společnost Herold Brno. Projekt vychází z architektonické studie, zpracované v rámci předmětu AG035 Ateliér architektonické tvorby v 3. ročníku bakalářského studia. Pozemek, určený pro návrh, se nachází v Brně, v katastrálním území Horních Heršpic. Jedná se o průmyslovou část města, okolní zástavba je z velké části tvořena halovými objekty (výrobní haly, velkosklady), směrem k centru je obytná zástavba a stavby občanské vybavenosti. Parcela je momentálně evidována jako brownfield a je určena k zástavbě pro výrobu. Pozemek je napojen na ulici K Terminálu, je v mírně svažitém terénu. Navržený objekt navazuje svým tvarovým řešením na lichoběžníkový tvar pozemku. Objekt tvoří tři vzájemně propojené hmoty, každá z nich plní jinou funkci. V první z nich se nachází vstupní část, prodejna pečiva, šatny a hygienická zařízení pro zaměstnance, na ni je uložena druhá hmota, která má mírně převýšený tvar, zde se nachází administrativa, v zadní části pozemku je třetí – největší hmota, ve kterém se nachází výrobní hala, prostory pro skladování a expedici. Celý objekt má industriální charakter, který vychází z charakteru a účelu stavby. Hlavním materiálem je beton, který je použitý v interiéru, i v exteriéru. Fasáda je tvořena pohledovým betonem, v interiéru je použita betonová stěrka. Monolitická hmota je přerušena černými kovovými prvky, jako jsou rámy oken nebo zábradlí, a odlehčená prosklenými plochami. Důležitým prvkem je také venkovní atrium, navržené mezi výrobní a vstupní části, které má zajistit větší kvalitu pracovního prostředí pro zaměstnance výroby. Před vstupem do objektu se nachází exteriérové schodiště a bezbariérová rampa. Celý objekt je řešen bezbariérově.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Šebela, Vojtěch ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Téma bakalářské práce vychází z projektu, který byl zpracován v rámci předmětu AG035 Ateliér architektonické tvorby v 6. semestru bakalářského studia. Navrhovanou stavbou je výrobní objekt průmyslové pekárny pro firmu Herold, která chce svou výrobu více přiblížit k městu Brnu. Pozemek byl vybrán v lokalitě Horní Heršpice, na místě nevyužívaného průmyslového areálu tvořícího brownfield. Okolí je z části tvořeno průmyslovou zónou, plynule navazující na rezidenční zástavbu. Přístupová komunikace zvaná „K terminálu“ je zároveň dopravní tepnou kontejnerové přepravy pro nedaleké překladiště. Navrhovaný objekt se dělí na dvě hlavní části. Dominantní a jednodušší objem tvoří výrobní hala, jejíž dispozice zabezpečuje plynulý chod výrobního procesu. K ní přiléhá drobnější a členitější administrativní objekt se zázemím pro pracovníky. Snahou bylo respektování hranic pozemku, na jejichž směry komplex svým tvaroslovím reaguje. To by mělo do jinak chaotické zástavby vnést řád a plnohodnotně ji doplnit. Mezi výrobní halou a administrativní budovou, která lemuje hlavní ulici, je polouzavřené atrium tvořící klidovou zónu, kde jsou orientovány kanceláře a denní místnost. Kolem objektu je obslužná komunikace pro logistickou dopravu a parkování zaměstnanců. Nosná konstrukce je v celém objektu na principu ocelové rámové soustavy, doplněné podélným ztužením. Ta bude zakryta jednoplášťovou pochozí střechou na nosném trapézovém plechu. Většina jejich prvků bude v interiéru přiznaná a její modulace se bude projevovat i v exteriéru. Opláštění bude provedeno panely Kingspan v barvě bílé na administrativním objektu a v barvě tmavě šedé na objektu výrobním. Pro zjemnění formy kancelářské části, zaujímají většinu plochy pláště okenní výplně ze sklobetonových tvarovek vytvářejících lidské měřítko, před naopak nadlidským měřítkem objemu výroby. Interiér bude prosvětlený a vzdušný, pro pozitivní vliv na pracovníky. Na nároží se bude dále nacházet schodiště vedoucí na střešní terasu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 14 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.